Waarom zou u kiezen voor laminaat?

laminaat aanbrengen

Als u door een mooi oud grachtenpand of een statig herenhuis van een paar eeuwen geleden loopt, dan ziet u het. De stijlvolle en klassieke uitstraling die alleen een goed onderhouden parketvloer een woning kan geven. Met zorg gelegd, tot in de puntjes afgewerkt, in mooie donkere of warme tinten. Het straalt luxe en weelde uit en dat was natuurlijk ook de bedoeling.

Het bezitten van een parketvloer was niet voor iedereen weggelegd. Zowel aan het materiaal, aan arbeidsloon om het te leggen en aan onderhoud, hing en hangt een aanzienlijk prijskaartje. Wie over een minder uitbundig gevulde beurs beschikte kon sinds de vorige eeuw kiezen voor een uitstekend alternatief. Laminaatvloeren gaven een vergelijkbare ambiance voor een veel lagere investering.

De eigenschappen van laminaat

Een houten vloer bestaat uit massief houten vloerdelen die over het algemeen door verlijming wordt gelegd. Dit is een arbeidsintensief proces, waarbij veel maatwerk komt kijken. Hout is een levend product en houten vloeren zijn over het algemeen gevoelig voor krassen en vocht. Onderhoud met olie, was en in geval van slijtage door het bijschuren van de vloerdelen en opnieuw op kleur brengen, blijkt noodzakelijk om de vloer in topconditie te houden.

Laminaatvloeren zijn veel minder onderhoudsgevoelig en bovendien zeer eenvoudig te leggen. Dit zijn twee redenen waarom ze aan populariteit hebben gewonnen. De toplaag van een laminaatvloer bestaat over het algemeen uit krasvast kunststof waarop een attractief houtdessin is geprint. De basis van de planken van een laminaatvloer bestaat uit MDF, samengeperste houtvezels, die de vloer stevigheid en soepelheid verlenen. Ze zijn bovendien zodanig gevormd dat de verschillende vloerdelen gemakkelijk in elkaar gelegd kunnen worden. Het gemak waarmee u kliklaminaat kunt leggen als u eenmaal doorheeft hoe het systeem werkt, maakt laminaat geliefd bij zowel beginnende als gevorderde doe-het-zelvers.

Voor- en nadelen van een laminaatvloer

Mochten de eerste generaties laminaatvloeren er nog wat kunstmatig uit hebben gezien in vergelijking met een authentieke houten vloer, tegenwoordig is dat beslist niet meer het geval. Eén groot verschil blijft echter. Hout is een een natuurproduct en de nerfstructuur is op een enkel vloerdeel exact hetzelfde. Dit laat een houten vloer er natuurlijk en levend uitzien. Laminaatdelen hebben tegenwoordig een vrijwel niet van hout te onderscheiden dessin, vanwege de grote vorderingen in de printmogelijkheden. Maar de vloerdelen zijn min of meer identiek en dat blijft voor de oplettende woningeigenaar wel zichtbaar. Toch is het een feit dat de ambiance van een goed gelegde laminaatvloer zeer dicht in de buurt komt van de klasse van klassiek parket.

Een laminaatvloer is slijt- en krasvast en bijzonder onderhoudsarm. U hoeft uw vloer nooit te schuren of in de was of olie te zetten. Regelmatig stof afnemen en periodiek met sop reinigen is genoeg om uw laminaatvloer in uitstekende conditie te houden. Een ander voordeel van een laminaatvloer is het feit dat u niet gebonden bent aan de kleuren en structuren die Moeder Natuur heeft bedacht. Zeker als u uw laminaatvloer bestelt bij een leverancier met een zeer uitgebreid assortiment, heeft u meer mogelijkheden om de kleurstelling van uw interieur te laten matchen met uw vloer.

Veel keuze bij Budgetfloorstore

Busgetfloorstore is zo’n leverancier die u een zeer uitgebreide keuze geeft. Zij bieden u laminaatvloeren van uiteenlopende gerenommeerde merken, diverse kleurstellingen en samenstellingen. Wilt u de ambiance van een laminaatvloer, goed advies en meer dan voldoende keuze? Brengt u dan zeker een bezoek aan hun website.