Bouwlaser calibreren

De bouwlaser is een precisie-instrument dat rechte lijnen, horizontale lijnen hoogte punten en veel meer kan aanwijzen op oppervlakten. Maar hoe weet je zeker of je bouwlaser wel inderdaad honderd procent recht is. Daar moet je de laser voor kalibreren. Hierbij wordt de laser vergeleken met een geijkte laser.

Verschillende bouwlasers

Er zijn verschillende bouwlasers op de markt. Er zijn eenvoudige hoogtemeters en puntlasers. Ook kan je kiezen voor lijnlasers voor de ideale verticale of ideale horizontale lijn. 

Hoe werkt de laser?

De bouwlaser is een zeer precies instrument. Door middel van een servomotor wordt de lijn perfect geportretteerd op de oppervlakte. Sommige lasers zal je moeten installeren op een statief. Andere bouwlasers geven ook in de hand de juiste hoogte en elevatie aangeven. De servomotor in veel van de lijnlasers draait rond waardoor een hoge nauwkeurigheid gegarandeerd kan worden De afwijking zal slechts een enkele millimeter op tien meter zijn.

Bereik

Afhankelijk van het type bouwlaser en afmeting hebben de meeste bouwlasers een bereik van ongeveer vijfhonderd meter. Ruim voldoende als u in uw woning bezig bent. Let wel goed op welke bouwlaser u nodig hebt en welke stroomvoorziening het apparaat gebruikt. De meeste bouwlasers werken op accu’s of batterijen. Het is echter te laat als u uw bouwlaser op de bouwlocatie uitpakt en erachter komt dat u een niet aanwezig stopcontact nodig hebt. 

Bouwlaser calibreren

U wilt natuurlijk een rechte lijn als u de bouwlaser gebruikt. U wilt geen trillingen in de lijn waardoor het bouwproject een ramp kan worden. Hiervoor moet u de bouwlaser calibreren. Dit is simpel om te doen. U verpakt de laser en zijn koffer of verpakking in de doos en stuurt deze op naar de locatie in Zeewolde. Hier staat een geijkte bouwlaser waaraan we uw bouwlaser gaan vergelijken. Mocht uw bouwlaser afwijken van de geijkte laser zullen wij uw bouwlaser aanpassen en calibreren zodat deze dezelfde waardes aangeeft als de geijkte versie.