Gezichtsverzorging

Verzorg je gezicht

Tips voor een optimale gezichtsverzorging

Dagelijks wordt onze huid blootgesteld aan schadelijke UV-stralen, droogte, stress en vervuilde lucht met als gevolg dat ons gezicht gevoeliger is voor onzuiverheden en (vervroegde) rimpels. Een goede gezichtsverzorging is zeker bij het ouder worden van groot belang. Producten die afgestemd zijn op je huidtype zijn daarbij geen overbodige luxe. Gelukkig zijn er tal van verzorgende producten die helpen bij het onderhoud van je gezicht.

Het reinigen van de huid

Alhoewel het gebruik van de juiste producten een grote rol speelt bij het in conditie houden van je huid, is een goede reiniging van eminent belang. De huid wordt immers dagelijks blootgesteld aan allerlei stoffen die problemen kunnen veroorzaken. Voor het reinigen van het gezicht ga je als volgt te werk: met een make-up remover wordt alle make-up weggehaald. Denk daarbij niet alleen aan het verwijderen van de foundation, maar vergeet ook de mascara niet. Hierna kun je je gezicht grondig wassen met lauwwarm water. Een washandje vergemakkelijkt het reinigen van de huid.

Gezicht scrubben

Eens per week je gezicht verwennen (bij een droge huid 2x per maand) met een heerlijke scrub is niet alleen een ware weldaad voor je huid, maar kan problemen zoals acne oplossen. Door het scrubben worden dode huidcellen verwijderd en de doorbloeding bevordert. Gebruik voor het scrubben natuurlijke middelen of kies voor een speciale scrubcrème geschikt voor het gezicht. Ga voorzichtig te werk, aangezien de huid in je gezicht gevoelig is.

– Voor het aanbrengen moet je je huid eerst goed schoonmaken.
– Maak je gezicht vervolgens nat en breng de scrub in licht ronddraaiende bewegingen aan. Werk bij het aanbrengen altijd van beneden naar boven (begin bij de hals). De huid rondom je lippen en ogen laat je vrij.
– Spoel je gezicht af met lauwwarm water.
– Dep je gezicht met een zachte handdoek.
– Breng hierna verzorgende gezichtscrème aan.

Gezichtscrème: voor dag en nacht

Het aanbrengen van een verzorgende gezichtscrème, afgestemd op jouw huidtype, zorgt ervoor dat je huid optimaal gevoed wordt. Er is een grote keuze in verschillende merken, afhankelijk van je wensen en eisen. Bovendien kun je kiezen voor een dag- of nachtcrème.

Verzorging in de zomer

Alhoewel de zon onontbeerlijk is voor de benodigde vitamine D dien je erop te letten dat je jouw huid beschermd tegen de schadelijke invloeden van (teveel) UV-stralen. Het gebruik van een goede zonnebrandcrème is daarbij onvermijdelijk. Vergeet ook vooral je lippen niet, waarvoor speciale lippenstifts met zonnefactor te koop zijn. Extra bescherming voor je ogen in de vorm van een zonnebril is zeker een aanrader.

Verzorgingen in de winter

Niet alleen in de zomer heeft je huid extra verzorging nodig, juist de droge winter gecombineerd met kou kan een extra aanslag zijn op je huid. Veel mensen kampen met een droge huid, schrale of zelfs gebarsten lippen. Ook hier bieden de verschillende gezichtscrèmes en voedende lippenstifts uitkomst. Vergeet niet om zonnebrandcrème mee te nemen als je op wintersport gaat. Hoe aantrekkelijk het ook is om je huid bloot te stellen aan de warme zonnestralen hoog in de bergen, de combinatie van weerkaatsende sneeuw en zon is funest voor je huid. Hier geldt eveneens: verzorg je huid extra goed, bescherm je ogen met een goede skibril en vergeet niet je lippen te beschermen.

Meer info