Tweedehandse bureau stoelen, comfortabel en milieuvriendelijk

tweedehandse bureau stoelen

Veel kantoormeubilair wordt afgeschreven, terwijl het nog prima een tweede leven kan leiden. Steeds meer mensen zitten elke dag lang aan een bureau te werken en hebben daarvoor een bureaustoel nodig die ergonomisch is, comfortabel aanvoelt en verstelbaar is voor ieder postuur. Voor werkgevers heeft dit ook voordelen, een comfortabele bureaustoel levert meer productiviteit op en vermindert ziekteverzuim. In deze tijd van duurzaamheid zijn goede tweedehandse bureau stoelen bovendien een uitstekende optie, waar BrixXo graag aan meedoet.

Een tweede leven voor een bureaustoel met kwaliteitsgarantie

BrixXo levert een grote collectie nieuwe en ook tweedehandse kantoormeubelen die technisch in goede staat zijn. Tweedehandse bureaustoelen worden technisch gecontroleerd en grondig gereinigd. Indien nodig worden ze gereconditioneerd, dus gerepareerd en eventueel voorzien van een nieuwe stoffering. U krijgt bij BrixXo 2 jaar garantie op technische gebreken. De bureaustoelen hebben een beoordeling op de website, 3 sterren betekent goed en 4 zeer goed. Veel exemplaren vallen daartussen, 3,5 sterren. Kwaliteit dus voor een prettige prijs. Onbruikbaar kantoormeubilair en onderdelen worden uiteraard verantwoord gerecycled.

Bureaustoelen volgens Europese en Nederlandse normen

Alle tweedehandse bureau stoelen bij BrixXo bestaan uit een vijfpotig draaibaar voetkruis met zwenkwielen, een gasveer, een zitvlak, een rugleuning en twee armsteunen volgens de Europese norm 1335. Ze zijn allemaal verstelbaar qua zithoogte. De meeste modellen zijn ook verstelbaar qua zitdiepte en rughoogte en daarnaast kantelbaar. Bij een aantal stoelen ziet u NPR (Nederlandse Praktijk Richtlijn) 1813 staan. Dit is een Nederlandse norm die nog wat verder gaat wat betreft maatvoering en verstelbaarheid, omdat Nederlanders onderling nogal van postuur verschillen. Op een stoel die voldoet aan de richtlijn 1813 kan 95% van de Nederlandse beroepsbevolking goed zitten. Ongeveer de helft van de tweedehandse bureaustoelen bij Brixxo voldoet aan de Nederlandse richtlijnen.

Kwaliteit, comfort en uitstraling

Deze normen zeggen verder niets over de kwaliteit van bureaustoelen, alleen over maatvoering en verstelbaarheid. Een bureaustoel, nieuw of tweedehands, moet gewoon bij u passen en comfortabel aanvoelen. Een term daarvoor is ergonomisch, dat betekent letterlijk passend bij het werk, dus zich aanpassend aan uw lichaam terwijl u werkt. De zitting en armleuning moeten goed zijn afgesteld, rug en nek moeten voldoende steun krijgen op kwetsbare plekken. Een goede polstering is fijn, zodat de stoel zacht en comfortabel aanvoelt. De meeste tweedehandse bureaustoelen zijn van stof, maar er zitten ook lederen exemplaren tussen. Tenslotte is het belangrijk dat u de bureaustoel waar u dagelijks naar kijkt, mooi vindt en dat deze in het interieur past. De modellen zijn in principe tijdloos en neutraal in donkere tinten en vervelen dus niet gauw.

Wanneer u zelf de tweedehandse bureaustoelen wilt zien en uitproberen, kunt u altijd langskomen bij de showroom van BrixXo in Naarden vlakbij snelweg A1. De collectie bestaat uit uitstekende merken als Ahrend, Haworth Comforto, Drabert of Grahl. In de showroom en natuurlijk ook via de website brixxo.nl kunt u altijd om persoonlijk advies vragen, ook wat betreft de verdere kantoorinrichting.