Een goed werkende wandairco van MijnKlimaatshop

wandairco

Het binnenklimaat in uw huis of bedrijfsruimte is van groot belang. Mensen functioneren het allerbest in een gematigd warme omgeving met een luchtvochtigheid tussen 55% en 60%. Om problemen aan de luchtwegen te voorkomen is het verstandig om je woonruimte ook zoveel mogelijk stofvrij te houden. Vaak kunt u de kwaliteit van uw binnenklimaat zelf reguleren. Ramen dichthouden tijdens een hete dag en doortochten in de vroege ochtend of late avond begint ook in onze streken heel normaal te worden. Echter, soms heeft u ondersteuning nodig als u én frisse en niet-verontreinigde lucht wilt en tegelijkertijd wilt genieten van een optimale vochtigheidsgraad en temperatuur. Een wandairco is een simpele, maar doeltreffende oplossing.

Voordelen van een wandairco

Een klassiek airconditioningsysteem bestaat uit twee delen. In het ene deel wordt lucht aangezogen, gefilterd, gereinigd en op temperatuur gebracht. Het andere deel is meestal buitenshuis geplaatst en zorgt voor afvoer van vochtige of te warme lucht. Bij een wandairco zitten beide systemen in één behuizing. Het vocht wordt hier opgevangen in een aparte condensbak. Deze zult u dan regelmatig moeten legen en reinigen, om groei van schadelijke micro-organismen tegen te gaan. Het grote voordeel van een aircosysteem aan de wand is het feit dat het makkelijk te monteren is en in de meeste gevallen ruim voldoende capaciteit heeft om uw ruimte te behandelen. Een muurairco bouwt u niet in de muur in, maar monteert u op de muur zelf. U kunt een muurairco gebruiken in vrijwel elke ruimte, thuis of op uw bedrijf, met een oppervlakte van minder dan 50 m2.

Wanneer moet ik kiezen voor een ander systeem van airconditioning

Als u uw airconditioningsysteem écht geïntegreerd wilt hebben in uw woning en in feite onzichtbare luchtbehandeling wenst, is een airco aan de wand minder geschikt. Ook is het een feit dat het geluidsniveau van een airco aan de muur door een aantal mensen als hinderlijk wordt ervaren. Voor kleine ruimtes waar stilte niet essentieel is, hebben aan de wand gemonteerde airco’s hun waarde inmiddels bewezen. Heeft u veel verschillende ruimtes die behandeld moeten worden? Dan kunt u wellicht beter kiezen voor een systeem met binnenunits en een grote buitenunit.

Veel keuze en advies bij Mijnklimaatshop

Montage van een airconditioningsysteem aan de muur is wel aan wettelijke regels gebonden. Deze hebben met name betrekking op het koelmiddel wat wordt gebruikt in dit type airco’s. Vanaf 1 januari 2017 is het niet meer mogelijk om voorgevulde apparaten te kopen. Alleen als u kunt aantonen dat een F-gassen erkend bedrijf voor montage zorgt, kunt u uw muurairco gevuld aanschaffen. Of u kiest ervoor om Mijnklimaatshop voor montage te laten zorgen. Dan weet u zeker dat dit volgens de regels gebeurt en dat uw aircosysteem optimaal zal functioneren. Mijnklimaatshop levert verschillende aircosystemen en alle toebehoren. Daarnaast presenteren ze zich nadrukkelijk als ter zake kundige adviseur. U heeft vragen of opmerkingen? U krijgt snel iemand te spreken die ze beantwoordt in begrijpelijke taal.