Ontspannen werken met een tablethouder

tablethouder afbeelding

Tablets zijn bij aardig wat jobs een geïntegreerd onderdeel van de uitrusting geworden. Bijvoorbeeld voor het bijhouden van de inventaris in pakhuizen, bij het opnemen van bestellingen in horeca gelegenheden of voor het registreren van patiëntgegevens in ziekenhuizen.

De pad is hierbij haast continu in de hand. En zelfs het meest comfortabele exemplaar kan na verloop van tijd voor kramp in de vingers zorgen of een ongewenste belasting veroorzaken op de pols-, elleboog- en schouderspieren, vanwege de constante greep. Een tablethouder is een handig accessoire om de pad tot een bijna natuurlijk verlengstuk van de arm te maken, en zodoende de hand te ontspannen.

Voor elke job de juiste tablethouder

Er bestaan verschillende typen handhouders voor tablets. Het meest gangbaar zijn de plakmodule tablethouder waarbij een klittenband handgreep aan de achterzijde wordt vastgehecht en de tablethouder die middels elastische banden om de randen van de pad wordt bevestigd. Maar er zijn ook houders waarbij de handgreep onderdeel is van een complete tablethoes.

Bij bepaalde modellen is de handriem draaibaar zodat de tablet zowel in portret als in landschap stand kan worden gebruikt. Voor elke activiteit kan een tablethouder worden gekozen die het beste aansluit op de persoonlijke wensen. Belangrijk is dat de houder ervoor zorgt dat de tablet solide verankerd is aan de hand en niet kan vallen of afglijden. Het stelt je in staat om tijdens het werk de hand, de pols en de onderarm zodanig te positioneren dat er geen spanning op de spieren ontstaat.

Model gebonden of universele tablethouder

Tablets verschillen onder meer qua afmeting en gewicht. De meeste case handhouders zijn daarom specifiek bestemd voor een bepaald model van een bepaald merk. De IPad 4, IPad Air, IPad Pro 9.7 en de IPad Mini hebben allen hun eigen hoezen met handgreep.

Een handgreep die op de achterzijde van een tablet kan worden geplakt heeft meestal een universeler karakter. Het kan voor haast elke tablet met min of meer dezelfde afmeting gebruikt worden. Tablethouders zijn van diverse producenten in uiteenlopende kwaliteiten, materialen en kleuren voorhanden.