Lange t-shirts zijn handig voor iedereen

lange t-shirts

T-shirts zijn een onmisbaar item in de kledingkast van iedere man. Als onderkleding onder een trui of overhemd, als losse vrijetijdskleding voor op een luie zondag, of als bovenkleding als het lekker warm is. Je wilt wel dat je T-shirt goed zit en ervoor zorgt dat je het ook op koude momenten goed bedekt bent. Dan zijn lange T-shirts een uitkomst.

Niet alleen als je zelf lang bent en op zoek bent naar een T-shirt dat beter past bij jouw lichaamsbouw, maar ook als je er zeker van wilt zijn dat je shirt geen enkel moment jouw lichaam onbedekt laat.

De opkomst en triomf van het T-shirt

Dat het T-shirt tegenwoordig een integraal onderdeel is van de garderobe van iedere man, was vroeger helemaal niet zo vanzelfsprekend. Want toen droegen mannen nog helemaal geen T-shirts. Een hemd was het gebruikelijke kledingstuk om los of onder een trui of netter hemd te dragen.

Pas rond 1950 kwam hier verandering in, toen het T-shirt steeds populairder werd. Aanvankelijk vooral als onderkleding, wat ook de reden is dat er bij een T-shirt geen naad zit onder je oksels. Langzamerhand werd het T-shirt steeds meer op zichzelf gedragen, of onder een leren jack.

Het werd zelfs een uiting van de jeugdcultuur en jonge sterren als James Dean. Ook de ├╝bercoole Fonz uit de serie Happy Days zie je nooit in iets anders lopen dan een wit T-shirt. Sindsdien zijn T-shirts onverminderd populair gebleven en niet meer weg te denken uit een mannenkledingkast. Alleen de vorm van de shirts (van zeer wijd tot bodyfit) en de vorm van de hals (v-hals of rond) veranderen van tijd tot tijd. Ook ontdekken steeds meer mensen de voordelen van een lang T-shirt.

De voordelen van een lang T-shirt

Veel lange mensen weten het al: van een langer T-shirt heb je meer plezier. Vaak hebben langere mensen door hun lichaamsbouw (lang en relatief dun) problemen om een goed passend T-shirt te kopen. Als ze een normaal T-shirt kopen dat qua maat goed aansluit bij hun schouders, dan is die meestal te kort.

In het meest gunstige geval is het een T-shirt wat net aan past, maar wel bij iedere beweging gelijk naar boven kruipt, en daardoor de buik of onderrug onbedekt laat. Een T-shirt dat langer is dan normaal, is voor lange mensen dan een perfecte oplossing.

Maar ook voor iedereen die niet zo lang is, biedt een langer T-shirt voordelen. Zo heb je nooit meer last van een koude onderrug of blote buik, ook niet als je bukt. Bovendien hoeft een extra lang T-shirt niet te betekenen dat je gelijk een tent aan hebt, want je kunt bij T-shirtplein ook kiezen voor T-shirts die maar enkele centimeters langer dan normaal zijn.

Koop je lange T-shirt bij T-shirtplein

T-shirtplein is de specialist op het gebied van T-shirts voor heren. Hier kun je eenvoudig kiezen uit een grote collectie langere herenshirts. Verkrijgbaar in wit en zwart, met een extra lengte van drie, zes of tien centimeter. Bij T-shirtplein vind je uitsluitend shirts van kwaliteitsmerken als Logostar en Beerens.

Je kunt op deze website kiezen uit langere shirts met een normale v-hals, met een diepe v-hals, of met een ‘gewone’ ronde hals. Ook kun je kiezen voor T-shirts met een normale pasvorm of als nauwsluitende bodywear. Kijk op de website van T-shirtplein voor alle modellen lange T-shirts.