Effectief onkruid verdelgen met Primstar

onkruidverdelger

Als u wilt genieten van uw gazon of uw tuin en exact wilt bepalen wat er wel en vooral niet mag groeien, dan heeft u veel werk te verrichten. De natuur doet nou eenmaal wat het wil en elk plantje, gewenst of ongewenst, grijpt kansen aan om te groeien en te bloeien.

Velen van ons houden van een geordend gazon en een mooie tuin. Dat er ook planten groeien die wij collectief als onkruid aanduiden, daarmee hebben we leren leven. Maar er zijn natuurlijk grenzen. Sommige onkruidsoorten overwoekeren uw tuin, kunnen schadelijk zijn of uw blik ontsieren.

Andere onkruidsoorten zijn zo effectief in het groeien en uitbreiden dat ze uw planten in de marge van hun bestaan drukken, afknellen en wegconcurreren. Zeker in die gevallen grijpt u als tuinier dan in. U kunt dit doen door elk stuk onkruid met de hand effectief te verwijderen. Dit helpt maar ten dele. U ziet niet welke planten in uw bodem bezig zijn met ontkiemen en onkruid dat gebruik maakt van diep gelegen wortelvertakkingen zult u minder goed kunnen opsporen.

Als u eraan denkt om een onkruidverdelger te gebruiken, wilt u natuurlijk dat het zo min mogelijk schade aan het milieu oplevert en bij voorkeur ook onschadelijk is voor kinderen en huisdieren. In een groot aantal gevallen kunt u dan kiezen voor het middel Primstar.

De voordelen van Primstar

De werkende stoffen van Primstar zijn goed onderzocht en het onderzoek heeft uitgewezen dat de werkende stoffen in korte tijd geheel afbreken tot natuurlijke componenten die het milieu, het oppervlaktewater of uw bodem niet zullen vergiftigen.

Primstar is een zogenaamd breed werkende onkruidverdelger die effectief gebruikt kan worden bij het bestrijden van uiteenlopende éénjarige tweezaadlobbige onkruiden. U kunt hierbij denken aan de brandnetel, kleefkruid, vogelmuur, boterbloem, paardenbloem en ridderzuring.

Met Primstar kunt u effectief deze soorten onkruid bestrijden als uw tuin al in volle bloei staat, maar u kunt er ook voor kiezen om een net ingezaaid gazon te behandelen. Het middel is effectief vanaf het derde bladstadium en daarbij is een dosering van 10 ml per 5 liter water afdoende voor een oppervlak van ongeveer 100 m2.

Kiest u voor een behandeling van een reeds bestaand gazon op uitlopers na een maaibeurt, dan is een dosering van 19 ml per 5 liter water afdoende. Bij voorkeur begint u met de behandeling in het voorjaar.

Het gebruik van Primstar – waarmee moet u rekening houden?

Als u Primstar gebruikt, let u dan vooral goed op de dosis. Overdosering is schadelijk voor uw gazon en u kunt ook beter geen gieter gebruiken. Als u wilt behandelen, maait u uw gazon dan een week voorafgaand aan de behandeling en een week na de behandeling vooral niet.

Bij voorkeur begint u de behandeling in de avonduren als het windstil en droog is. Bij het spuiten let u goed op dat de druppels niet te groot zijn en niet overwaaien naar andere planten die u juist wilt behouden. Ook als zich onder het onkruid wortels van uw geliefde planten bevinden, werkt u zo voorzichtig mogelijk. In die gevallen is spuiten minder geschikt dan deppen. Primstar werkt bovendien minder effectief tegen akkerviooltjes en ereprijs-soorten.

Primstar aanschaffen en advies vragen

Als u uw gazon wilt behandelen met Primstar, dan kunt u dit middel online bestellen bij Thuisschoonmaken.nl, waar u ook meerdere interessante producten voor uw gazon kunt vinden. Heeft u behoefte aan advies of nog vragen over het gebruik, neemt u dan zeker contact met hun professionele adviseurs op.