Hoe ziet jouw ideale airco eruit?

Afbeelding airco kopen

Ideale Airco

Een prettig woon – en leefklimaat is belangrijk. Je brengt immers veel tijd door in je huis of op het werk. Een airco helpt je met het creëren van een prettige en gezonde lucht in je leefruimte. Dat doet hij zonder veel energie te verbruiken. Ideaal. Daarnaast houden veel airco’s de lucht in een ruimte gezond en zuiver, zodat iedereen zich comfortabel voelt. Hieronder lees je hoe!

Wat doet een airco precies?

De airco haalt als het ware een truc uit met de aanwezige lucht: hij haalt de warme lucht uit een ruimte, welke hij inwisselt voor koele lucht. De warme lucht die een airco opneemt, gebruikt hij om het koelmiddel op te warmen en deze in gas om te zetten. Het gas wordt naar buiten getransporteerd om daar warmte af te geven. Door het afgeven van de warmte wordt het gas weer vloeibaar, om terug te stromen naar een koudeverdamper. De koude lucht die dan ontstaat, gaat jouw woon – of werkruimte in. Dit is grofweg hoe de meeste airconditioning werkt.

Er bestaan diverse soorten airconditioning, waarvan we er enkele toelichten.

Voordelen van een airco kopen

Stel je voor dat je het hele jaar een aangenaam klimaat in je leef – of werkruimte kan houden en dat met een snelle installatie. Een airco is hiervoor een perfecte oplossing. De installatie vraagt weinig ‘grof’ werk zoals hakken en breken en het buitendeel kan verdekt geplaatst worden, zodat je het niet hoeft te zien.

Een goede airco is duurzaam en vraagt weinig onderhoud.

Waar moet je op letten tijdens het gebruik van een airco?

Het is belangrijk dat de kamer die verwarmd wordt door de airco, maximaal 6 graden kouder is dan de buitenlucht. Het temperatuurverschil is anders te groot en niet prettig voor je lichaam.
Om goed en veilig te kunnen functioneren, moet de airco professioneel en degelijk worden aangesloten.

Direct een airco kopen? Bekijk het aanbod.

Verschillende soorten airco’s

Er zijn een paar categorieën airco’s. Elk daarvan heeft zijn eigen bijzonderheden en voor – of nadelen voor jou. We lichten ze kort toe.

– De mobiele airco: deze hoeft niet ingebouwd te worden. Het is dus een los aircosysteem. Een mobiele airco is erg handig als tijdelijke oplossing.

– Split unit airco: deze airco bestaat uit twee delen. Het motorblok wordt buiten geplaatst en het gedeelte dat de lucht plaatst bevindt zich binnen. Prettig daaraan is, dat je kamer geen geluidhinder ondervindt. Het is een ingebouwde airco die je niet makkelijk verplaatst. Daarom is hij geschikt als permanente oplossing.

– Multi split unit airco: bij deze airco worden er meerdere binnenruimtes op één buitendeel aangesloten. Je kan er ook voor kiezen om meerdere buitendelen te installeren, zodat het koelvermogen vergroot wordt. Handig daaraan is, dat je zeker weet dat er niet plotseling een ruimte onvoldoende verkoelt wordt.

– Luchtgordijn: een luchtgordijn vind je vaak in ruimtes zoals winkels. Dit type airco zorgt ervoor dat de warme of koele lucht in een ruimte daar ook blijft. Je merkt dan ook dat je ‘overmand’ wordt door warmte of kou als je zo’n ruimte binnenloopt.
Daarnaast kunnen airco’s nog andere functies hebben, zoals een filter die pollen en vervelende bacteriën tegengaat.

De airco is slim, duurzaam én houdt jouw leefklimaat optimaal. Door een airco uit te kiezen die bij je situatie past, zorg voor je een zuinige en efficiënte oplossing.