Voorkom financiële risico’s met een professionele horeca koelkast

horeca koelkast

In Nederland wordt steeds meer gelet op hygiënische omstandigheden bij het bereiden, serveren, reinigen en bewaren van voedsel en dranken in horecagelegenheden. Door de voortschrijdende inzichten in het effect van een goede hygiëne wordt de Hygiënecode voor de Horeca steeds verder aangescherpt. Zo is er in Hygiënecode voor de Horeca 2016 veel veranderd ten opzichte van de eerdere Hygiënecode.

Goede temperatuurbeheersing is zeer belangrijk

Een onderdeel dat extra aandacht heeft gekregen in de nieuwe Hygiënecode is het op de juiste temperatuur bewaren van producten. Zo wordt er in de vernieuwde Hygiënecode meer ingegaan op het op de juiste manier uitvoeren van het terugkoelproces. Zo moet terugkoelen naar zeven graden Celsius zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen vijf uur gebeuren.

Ook wordt er in de code ingegaan op het kalibreren van thermometers in de koelinstallaties. Gekoelde opslag binnen de horeca is dan ook een kritisch beheerspunt (Critical Control Point oftewel CCP). Dat betekent voor u als horecaondernemer dat een goed functionerende koeling essentieel is om te kunnen voldoen aan de nieuwste Hygiënecode voor de Horeca.

Veel hogere boetes bij niet-hygiënische omstandigheden

Dat naleving van de nieuwste Hygiënecode voor de Horeca noodzakelijk is, zal voor vrijwel iedere horecaondernemer duidelijk zijn. In gelegenheden waar hygiëne onvoldoende aandacht krijgt, ligt immers het verlies van klandizie op de loer.

Daarnaast heeft de Voedsel en Waren Autoriteit de laatste jaren steeds meer bevoegdheden gekregen en kan ze sinds 1 mei 2016 fors hogere boetes opleggen. Tot 2016 was de maximale boete nog 4.500 euro. De huidige boetes worden aan de omzet van de betreffende horecaonderneming gerelateerd en kunnen oplopen tot maar liefst 820.000 euro.

Waar voorheen overtredingen en boetes vooral werden gegeven voor misleiding van de consument, daar worden nu ook veel meer boetes uitgedeeld voor overtredingen die leiden tot gezondheidsrisico’s bij consumenten. Een slechte koeling van producten kan u naast dus een fors financieel risico betekenen. Voorkom dat uw horecagelegenheid hier het slachtoffer van wordt en investeer in een professionele horeca koelkast.

Hét adres voor uw professionele koelapparatuur

Bij HorecaRama vindt u een uitgebreid aanbod aan professionele koelingsapparatuur voor iedere professionele keuken. U vindt hier ruim 90 verschillende horeca koelkasten, variërend van praktische tafelmodellen met een inhoud van ruim 20 liter tot waarin u bijna 1500 liter kunt koelen.

Hiernaast vindt u bij HorecaRama nog veel meer professionele koelapparatuur, zoals, mooie koelvitrines, hygiënische vrieskisten en elegante wijnklimaatkasten.

HorecaRama: de specialist voor uw horecaonderneming

HorecaRama is gespecialiseerd in het leveren van professionele apparatuur aan horecagelegenheden als restaurants, cafés, hotels, sportverenigingen en buurthuizen. Bij HorecaRama kunt u ook terecht voor alle benodigdheden voor de verdere inrichting van uw horecagelegenheid. HorecaRama levert uitsluitend producten van professionele kwaliteit en altijd tegen scherpe prijzen. Naast koelingsproducten voor in uw keuken kunt u bij HorecaRama terecht voor een enorm aanbod aan allerhande producten om uw horecagelegenheid uit te rusten, in te richten en te onderhouden. Bijvoorbeeld professionele horecafriteuses, barapparatuur en warmhoudvitrines, maar ook kassasystemen, schoonmaakartikelen en horecameubilair. Het volledige aanbod vindt u terug op de website van HorecaRama.