Een warmhoudvitrine betekent extra service voor uw gasten

warmhoudvitrine

Tegenwoordig zijn warmhoudvitrines niet meer weg te denken uit gelegenheden waar mensen graag wat komen eten. De meest uiteenlopende horecagelegenheden, zoals restaurants, cafés, kantines, tankstations en sportverenigingen, maken gebruik van deze handige apparaten, en zorgen er zo voor dat hun gasten sneller geholpen kunnen worden. Bovendien kan voedselverspilling met warmhoudvitrines worden voorkomen.

Gasten sneller geholpen aan vers bereide producten

Warmhoudvitrines zorgen ervoor dat vrijwel alle vers bereide producten op de juiste temperatuur warm kunnen worden gehouden. Doordat deze producten al bereid zijn, kunnen ze direct worden uitgeserveerd en hoeven gasten minder lang te wachten op hun bestelling. Dat zorgt er ook weer voor dat andere bestellingen eerder afgehandeld kunnen worden, waardoor er nog meer gasten minder lang op hun eten hoeven te wachten.

Met warmhoudvitrines kunnen gasten op ieder moment van de dag genieten van bijvoorbeeld snacks uit de frituur en hartige taarten. Maar een verwarmde vitrine ideaal is ook ideaal voor het op de juiste temperatuur bewaren van gezondere etenswaren, zoals gekookte of gebakken groenten.

Door de continue bevochtiging in de vitrine drogen de verwarmde producten niet snel uit, zodat ze er niet alleen als vers uitzien, maar ook nog eens zo smaken. Bovendien worden de producten zeer hygiënisch bewaard: professionele warmhoudvitrines kunnen vrijwel hermetisch worden afgesloten, en zijn daarnaast tot een temperatuur van wel 90 graden te verwarmen.

Niet alleen extra service, maar ook tegen voedselverspilling

Een professionele warmhoudvitrine betekent niet alleen een extra service naar de gasten van eetgelegenheden toe. Ook voor de horecagelegenheden zelf zijn warmhoudvitrines een geweldige aanvulling op hun mogelijkheden om tijdens de normale openingsuren of nog heel laat vers en warm voedsel te serveren.

De piek in het aantal klanten rond de lunchtijd, tijdens het avondeten, en op momenten dat bijvoorbeeld sportteams klaar zijn met hun wedstrijden, kunnen zo opgevangen worden. Op de rustige momenten kunnen warme producten alvast bereid worden en in de vitrine op de juiste temperatuur warm worden gehouden.

De verwarmde vitrine is dan ook een ideale oplossing voor wanneer de keuken al gesloten is, maar er nog notoire lekkerbekken aan de bar of aan tafel zitten. Gasten worden zo nooit teleurgesteld, en bovendien wordt voorkomen dat reeds bereide producten onnodig weggegooid hoeven te worden. Met warmhoudvitrines wordt dus ook nog eens voedselverspilling tegen gegaan.

Ideaal voor alle soorten horecagelegenheden

Warmhoudvitrines zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende uitvoeringen: van kleine modellen die op de toonbank kunnen worden geplaatst, tot grote exemplaren met een inhoud van ruim 150 liter. Voor iedere horecagelegenheid is er dus wel een passende vitrine beschikbaar.

Sportkantines kunnen bijvoorbeeld een kleiner exemplaar uitstekend gebruiken om te anticiperen op de extra drukte na afloop van een voetbalwedstrijd. Bij tankstations hoeft de pompbediende of kassamedewerker als het donker is niet onnodig uit zijn beschermde omgeving te komen. Snackbars kunnen met reeds gefrituurde snacks in de vitrine de piekdrukte vlak voor Studio Sport veel beter opvangen. En restaurants kunnen warmhoudvitrines uitstekend gebruiken als onderdeel van een lopend warm buffet, of om grote hoeveelheden groenten goed op temperatuur te houden.

Professionele warmhoudvitrines voor de horeca zijn bovendien niet duur, want ze zijn al vanaf minder dan 250 euro te koop. Kijk voor het uitgebreide aanbod van warmhoudkasten voor alle soorten horecagelegenheden op de website van Maxima Kitchen Equipment.