Verantwoord frituren met een goede horeca friteuse

horeca friteuse aan het werk

Frituren

Bent u de eigenaar van een restaurant, een eetcafé of baat u wellicht een sportkantine uit? Uw gasten komen niet alleen bij u voor een gezellig drankje en een goed gesprek. Ze willen ook smakelijke gerechten en snacks kunnen bestellen. Als u gebruik maakt van verse ingrediënten van hoge kwaliteit, stelt dit eisen aan de kwaliteit van de bereiding. En daar hoort goed keukengereedschap en goede apparatuur bij. Wij willen u kennis laten maken met het voordelige en hoogkwalitatieve assortiment van HorecaRama. We leggen hier de nadruk op de horeca friteuse. Frituren heeft onterecht een slechte naam gekregen. Wij willen duidelijk maken dat gezond frituren zeker mogelijk is, vooral met goede apparatuur en correct onderhoud.

Frituren en vetten

We leven in een tijd dat iedereen zich bewust is van het feit dat we allemaal te weinig bewegen en een teveel aan calorieën tot ons nemen. Het is gezond om meer vers fruit en groente te eten en te minderen op koolhydraten en vet voedsel, omdat de laatste twee de voornaamste caloriebronnen zijn. Toch wil dat niet automatisch zeggen dat vet voedsel, bijvoorbeeld voedsel dat gefrituurd is, uitgebannen moet worden. Vetten zijn essentiële bouwstoffen voor ons lichaam. Daarnaast lossen veel smaakstoffen op in vetachtige substanties, wat de populariteit van vet voedsel deels kan verklaren.
De wetenschap heeft duidelijk aangetoond dat verzadigde vetten en transvetten de voornaamste boosdoeners zijn. Wie deze vetten vermijdt en bij het bakken juist gebruik maakt van onverzadigde vetten, werkt actief aan een betere gezondheid van zijn gasten.
Oud vet, dat al een aantal keer gebruikt is om te frituren, ontwikkelt substanties die de gezondheid ernstig kunnen schaden. Wie veel frituurt zal zien dat zijn fruituurmandjes na verloop van tijd aanslag vertonen. Ook deze aanslag is ongezond en heeft kankerverwekkende eigenschappen.

Frituren op een gezonde manier

Regelmatig het frituurvet verversen zorgt niet alleen voor een betere smaak, maar voorkomt de opbouw van schadelijke stoffen. Het planmatig schoonhouden van een friteuse en friteusemanden is daarbij essentieel. Wie daarbij ook gebruik maakt van plantaardige olie met een hoog gehalte aan onverzadigde vetten, frituurt op de meest gezonde manier.

Goede apparatuur is alles

Of u nou een tafelmodel friteuse zoekt, of een grote roestvrij stalen friteuse met onderstel, u wilt apparatuur die het leveren van continue kwaliteit mogelijk maakt. Een friteuse met aftapkraan ondersteunt uw medewerkers bij het noodzakelijke schoonmaakwerk. Een friteuse met traploos regelbare thermostaat maakt het mogelijk op de beste manier te frituren als u ingrediënten gebruikt die alle een andere optimale temperatuur nodig hebben. Wilt u frituren op gas, of kiest u voor elektrisch frituren? Voor alle mogelijke friteuses voor uw horecazaak kunt u een beroep doen op het assortiment van HorecaRama. Onze friteuses en toebehoren zijn niet alleen voordelig geprijsd, maar vooral met zorg gefabriceerd. Bij de fabricage houden we rekening met alle eisen die u kunt stellen aan goede apparatuur, zoals een lange levensduur, onderhoudsgemak bij zowel productie als schoonmaak en bedieningsgemak voor uw medewerkers. Kijkt u eens in ons assortiment keukenapparatuur en laat u door ons adviseren.