Efficiënt en duurzaam: microvezeldoek

Schoonmaken met een microvezeldoek

Microvezeldoekjes: eenvoudig en doeltreffend

Het microvezeldoekje is tegenwoordig onmisbaar om je huis mee schoon te maken. In de professionele schoonmaakwereld wordt het al een tijd gebruikt. Microvezeldoekjes maken streeploos schoon én je hebt geen schoonmaakmiddel nodig. Ze zijn dus erg duurzaam, voor zowel het milieu als voor je huishoudgeld. Daarnaast hebben ze nog een paar andere handige eigenschappen.

Wat is een microvezeldoek precies?

Microvezeldoekjes zijn doekjes waarvan de synthetische vezels zo gesplitst worden, dat er extra fijne vezels overblijven: de microvezels. Deze vezels zijn zo klein en fijn, dat ze het meeste vuil gemakkelijk in zich opnemen. Daarom heb je met deze doekjes niet of nauwelijks schoonmaakmiddelen nodig. Naast vuil, nemen de microvezels ook vet in zich op. Het is daarom wel belangrijk om een microvezeldoek op tijd te wassen.

De voordelen van microvezeldoeken

Schoonmaken met microvezeldoekjes is veelzijdig. Naast het schoonmaken van oppervlakken kan je een microvezeldoekje prima afstoffen. En omdat een microvezeldoekje tot 4 keer zijn eigen gewicht aan vocht kan opnemen, kan je ze ook in de badkamer of keuken gebruiken. Gebruik microvezeldoeken ook om een mooie glans op oppervlakken te krijgen, zoals op je aanrecht of wastafel.
Je hoeft jezelf niet onnodig te belasten tijdens het gebruik van microvezeldoekjes: ze werken al uitstekend met een lage wrijfdruk.
De veelzijdigheid van microvezeldoekjes maken ze ideaal voor een druk huishouden waar je soms nét even tijd tekort komt. Emmers met sop zijn verleden tijd met microvezeldoekjes. Altijd handig als het druk thuis is en je jonge kinderen rond hebt lopen.

Waar moet je op letten bij het schoonmaken met microvezeldoekjes?

Het is belangrijk dat je microvezeldoekje schoon is zodra je hem wilt gebruiken. Microvezeldoekjes zijn te wassen op 60- 90 graden, zonder wasverzachter. Als je wasverzachter gebruikt, zal het microvezel-effect verdwijnen.
Als je regelmatig afstoft met microvezeldoekjes, is het belangrijk dat ze altijd goed schoon zijn. Het kan namelijk zijn dat er tijdens afstoffen iets scherps in het microvezeldoekje achterblijft. Dit kan een volgende keer voor krassen zorgen op je televisiescherm of in je auto. Het is dus raadzaam om ze bijtijds te wassen.
Gebruik microvezeldoekjes bij voorkeur klamvochtig, dus als de doek net een tikje nat is. Ook droog kan een microvezeldoekje prima schoonmaken.

Voordelig en efficiënt: gebruik microvezeldoekjes zelf.

Als je nog geen microvezeldoekjes gebruikt, zijn ze de moeite waard om eens te proberen. Omdat je niet telkens schoonmaakmiddel nodig hebt, kan je zuiniger én efficiënter schoonmaken. Microvezeldoekjes zijn grondig, degelijk en duurzaam. Ervaar zelf hoe veelzijdig microvezeldoek is en gebruik ze op je eigen manier!